Door afstand te nemen van de dagelijkse zaken, kan je de dingen juist weer scherp gaan zien en ervaren waar je hart sneller van gaat kloppen…

H artopener verzorgt Vitale Business Retreats. Vitaliteit draait om de energie en de kracht waarmee mensen emotioneel, fysiek, mentaal en spiritueel in het leven staan. Mensen worden tijdens deze dagen echt uitgenodigd weer in hun eigen kracht te gaan staan, zodat ze beter om kunnen gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven en weer energie, focus, veerkracht en leiderschap kunnen gaan ervaren. Volledig verzorgde, ontspannen en inspirerende dagen, met keuze uit verschillende thema’s:

1. Business Retreat ‘Balance’
Tijdens dit programma staat het creëren van balans centraal en maken we kennis met een aantal stress-reductietechnieken uit de mindfulness. We kunnen onszelf trainen meer aanwezig te zijn bij de ervaringen in het moment en aandacht te hebben voor wat er nu is. Dit vermindert piekeren en stress, zorgt een gevoel van rust en balans en verbetert de concentratie.

2. Business Retreat ‘Flow’
Tijdens deze dag leren deelnemers hoe ze kunnen werken en leven op het ritme van de seizoenen, dit kan helpen meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Als mensen afstemmen op het ritme van het betreffende seizoen, ervaren ze flow, ontspanning, focus en plezier. Deelnemers krijgen concrete tips en oefeningen die ze kunnen integreren in hun werkdag en dagelijks leven.

3. Business Retreat ‘Kickstart’
Tijdens dit programma maken deelnemers kennis met zes dagelijkse gewoontes (life savers), voor een positieve mindset en meer bewustzijn. Een zeer beproefde methode, die bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling. Deelnemers krijgen concrete oefeningen en tips om hun gedrag positief te beïnvloeden en zo het leven prettiger en succesvoller te maken. Een echte kickstart voor de mensen zelf en het team waarin ze werkzaam zijn.

Voorbeeld Programma
Ontvangst met koffie en thee

 • Opening: met thema van de dag
 • Yoga: voor het ervaren van fysieke kracht, balans en ontspanning
 • Meditatie: voor het trainen van je aandacht / mentale kracht
 • Lunch: met gezonde gerechten zijn samengesteld met passie voor vitaliteit
 • Affirmatie- en visualisatie oefeningen: over het verwoorden en voor je zien van je dromen en doelen
 • Mindful wandelen: genieten van de prachtige natuur
 • Afsluiting: met rondvraag en sharing

Lunch & Locatie
Hartopener werkt samen met verschillende locaties midden in de natuur, waaronder de vitale vergaderlocatie Planetarium Amsterdam, in de groene omgeving van het Gaasperpark. Deze locatie biedt voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten en te ontspannen. Er kan gebruik gemaakt worden van een overheerlijke lunch, waarbij de gerechten zijn samengesteld met passie voor vitaliteit. Biologische, lokale en vegetarische producten, die voedzaam zijn voor ‘body, mind, soul & heart’.

Het resultaat

 • Deelnemers ervaren hoe ze invloed kunnen uitoefenen op hun gedrag en weer leiding kunnen nemen over zichzelf
 • Deelnemers weten welke nieuwe gewoonte(s) ze willen toevoegen aan hun (werk)dag
 • Deelnemers voelen waar hun hart sneller van gaat kloppen, vanuit de connectie ‘body, mind, soul & heart’
 • Deelnemers gaan ontspannen, opgeladen, met een positieve mindset en vol nieuwe energie naar huis
 • De energie kan weer gaan weer stromen, bij de deelnemers zelf en in het team waarin ze werkzaam zijn

“Saskia maakt het erg toegankelijk en geeft zeer goede begeleiding. Ik heb contact kunnen maken met mijn eigen dromen en verlangens en weet nu weer wat belangrijk is voor mij, zeer inspirerend en ontspannen…” – deelnemer

Mogelijkheden

 • De duur en de inhoud van het programma is in overleg te bepalen
 • Aantal deelnemers is maximaal 15 tot 20 personen
 • Nadat de behoefte in kaart is gebracht, wordt er een maatwerk pakket aangeboden

Organisatie
De Business Retreats worden georganiseerd door Saskia Broersma Jenezon, vitaliteitscoach, mindfulness trainer en yogadocent. Saskia komt uit het bedrijfsleven en heeft jarenlange ervaring in de organisatie en uitvoering van workshops en retreats.

Meer informatie
Op zoek naar een inspirerende en ontspannen ‘heidag’, samen met collega’s of het team, neem contact op voor meer informatie.

Opdrachtgevers
Vele medewerkers hebben de vitaliteitsprogramma’s van Hartopener met succes doorlopen, waaronder: Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlem, Raad van State, Hogeschool Inholland, Leerwerkloket, Simon Levelt, St. Antonius ZiekenhuisScatec ASA, AIMMS, Nedap, Pensioenfonds ABPNOVA college, ABN AMRO BANK*, ING BANK*UWV*, * via de samenwerking die Hartopener heeft met HC Health.

Referenties
Lees hier wat klanten en deelnemers zeggen over de samenwerking met Hartopener.