Hartopener biedt verschillende activiteiten aan voor medewerkers van bedrijven, voor meer energie, ontspanning, veerkracht en je goed voelen tijdens je (werk)dag.

Wist jij dat 36% van het werkgerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress? Hartopener speelt hierop in met een aanbod yoga en mindfulness, gericht op het verbeteren van fysieke, mentale, emotionele en spirituele vitaliteit. Als mensen vanuit de connectie ‘body, mind, soul & heart’ de verbinding met zichzelf ervaren, kunnen ze in hun eigen kracht gaan staan en (weer) leiding gaan nemen over zichzelf. Daar hebben ze niet alleen privé maar ook op het werk profijt van. Ze ervaren meer (werk)plezier, rust, energie en focus in het dagelijks leven. Bedrijven ervaren de voordelen van gezonde werknemers.

1. Bedrijfsyoga
De yogalessen hebben als basis vinyasa yoga, een dynamische vorm van yoga waarbij we bewegen in een flow op het ritme van de ademhaling, gecombineerd met houdingen uit de yin yoga. Er is aandacht voor inspanning, ontspanning, kracht, flexibiliteit en balans. De lessen zijn laagdrempelig, er is geen ervaring vereist. Uit recent onderzoek blijkt dat het beoefenen van yoga op de werk positieve effecten heeft op de fysieke en mentale gezondheid.

2. Stoelyoga
Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga en kenmerkt zich door de eenvoud en het tempo. De oefeningen worden in dagelijkse kleding op en rond de stoel uitgevoerd. Met maar 15 minuten stoelyoga per dag is er al een vermindering mogelijk van klachten door langdurig zitten. Er is aandacht voor inspanning, ontspanning, ademhaling, meditatie en balans. Meedoen kan in dagelijkse kleding en op de eigen (bureau)stoel.

Ik gebruik de bewegingen en tips uit de yogasessies om als energizer in te zetten binnen mijn meetings met collega’s. Deelnemer – Hogeschool Inholland

3. Mindfulness/meditaties
Mindfulness gaat over het meer aanwezig zijn bij de ervaringen in het moment. Aandacht hebben voor wat er nu is. Gedurende de werkdag kan het hebben van (te) veel gedachten stress opleveren. Tijdens deze sessies leren deelnemers door middel van oefeningen de automatische piloot los te laten om zo meer aanwezig te zijn in het hier en nu. We maken gebruik van verschillende stressreductietechnieken, zoals meditatie, beweging, bodyscan ed.

4. Ademsessies
Door middel van ademhalingsoefeningen breng je de ademfrequentie naar beneden en zakt je hartslag. Zo kan je overschakelen van de ‘doe-stand’ naar de stand van ‘zijn’. Naarmate je vaker de tijd neemt om de ademhaling waar te nemen en oefeningen te doen, zal je concentratievermogen sterker worden. Deze sessies bestaan uit concrete oefeningen die deelnemers tijdens hun (werk)dag toe kunnen passen.

5. Mindful Wandelen
Wandelen en Mindfulness is een perfecte combinatie. We maken een wandeling met verschillende aandachtsoefeningen, denk aan het gebruik van de ademhaling, de zintuigen en het fysieke lichaam. Deze wandeling kan live op locatie, in de buurt van het kantoor maar kan ook online via MS Teams/Zoom, waarbij we ieder op onze eigen plek wandelen. Deelnemers ervaren rust en ruimte, ontspanning en nieuwe energie.

Wekelijkse sessies zijn een essentiële toevoeging aan mijn thuiswerk routine. Het is een effectieve manier om vol positieve energie aan je werk te beginnen. Steffie – Nedap

Mogelijkheden

  • Alle bovengenoemde activiteiten kunnen zowel voor-, tijdens-  en na werktijd aangeboden worden
  • Aanbod kan zowel online als live op locatie (maximaal 12 pers.)
  • Duur per sessie is in overleg (15 – 60 min)
  • Nadat de behoefte in kaart is gebracht, wordt er een maatwerk pakket aangeboden

Meer informatie

Download hier de pfd met het aanbod ‘Bedrijfsyoga & Mindfulness’ van Hartopener.
Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek, neem vrijblijvend contact op.

Opdrachtgevers
Hogeschool Inholland, NOVA college, Gemeente Haarlem, HCHealth (ABN AMRO/ING), Simon Levelt, SUCH, St. Antonius Ziekenhuis, Nedap, Pensioenfonds ABP

Ik gebruik de bewegingen/ideeën uit de stoelyoga sessies om als energizer in te zetten binnen mijn meetings met collega’s.”

Heb van jou en de yoga genoten vanmorgen. En eens, laten we blijven leren van de ander. Tot volgende week!

Ditte

Bedankt voor de heerlijke les gister. Ik voel vandaag weer spieren in m’n bovenlichaam die ik al lang niet gevoeld heb! Bijzonder ook vond ik de geurende minimassage aan het eind. Zorgde ervoor dat ik me even speciaal voelde, een heerlijke geur die me ontspande. Echt een bijzondere afsluiter die in zo’n intieme kleine groep mogelijk is. Heel fijn!

Marije

Wil je meer weten?

neem contact op