De workshops zijn gericht op het verbeteren van fysieke, mentale en emotionele vitaliteit. Deelnemers ontvangen concrete tips die ze kunnen toepassen gedurende hun (werk)dag. 

1. Workshop ‘Positieve gewoontes’
Het aanleren van positieve gewoontes heeft direct effect op je energiebalans. We staan stil bij het aanleren van een ochtendroutine (morning S.A.V.E.R.S.), het effect van een positieve mindset en hoe je hier zelf invloed op uit kan oefenen. Zowel theorie als praktijkoefeningen, beweging, meditatie, concrete tips en handvatten.

2. Workshop ‘Energie managen’
Energie is nodig om te werken, functioneren en groeien. Het is dus zaak je energiebronnen regelmatig op te laden. Als je energie in overvloed hebt, ben je fit genoeg om te leven zoals je wilt, waardoor ook de prestaties op de werkvloer verbeteren. Tijdens deze workshop krijgen deelnemers zowel theorie- als praktijkoefeningen, ‘energizers’, ademhalingsoefeningen, concrete tips en handvatten.

3. Workshop ‘Kracht van ademen’
Met ademhalingsoefeningen breng je de ademfrequentie naar beneden en zakt je hartslag. Zo kan je overschakelen van de ‘doe-stand’ naar de stand van ‘zijn’. Naarmate je vaker de tijd neemt om de ademhaling waar te nemen en oefeningen te doen, zal je concentratievermogen sterker worden. Deze workshop bestaat uit concrete oefeningen en tips die deelnemers tijdens hun (werk)dag toe kunnen passen.

4. Workshop ‘Focus houden’
Deelnemers gaan aan de slag met 10 concrete tips voor meer focus. Mindfulness gaat over het meer aanwezig zijn bij de ervaringen in het moment. Aandacht hebben voor wat er nu is. Gedurende de werkdag kan het hebben van (te) veel gedachten stress opleveren. In deze workshop krijgen deelnemers concrete informatie en handvatten en leren ze door middel van mindfulness de automatische piloot los te laten. Aan de hand van oefeningen ervaren deelnemers ruimte voor zichzelf en ontspanning.

Hierbij de link naar de pdf met het aanbod workshops van Hartopener. Nadat de behoefte in kaart is gebracht, wordt er een maatwerk programma aangeboden. Neem contact op voor meer informatie.

Wil je meer weten?