Tijdens de ‘workshops/teamsessies’ krijgen medewerkers meer inzicht in hoe ze een vitaal leven kunnen leiden, dit vergroot de vitaliteit in jouw organisatie. Vitale werknemers presteren beter, zijn minder vaak ziek en gelukkiger.

Deelnemers krijgen meer inzicht in hoe ze een vitaal leven kunnen leiden en ontvangen concrete tips voor het aanleren van nieuwe dagelijkse gewoontes. Er worden workshops aangeboden met verschillende thema’s:

1. Workshop ‘Energiemanagement’
Als je energie in overvloed hebt, ben je fit genoeg om te leven zoals je wilt. Een volle batterij betekent dat je beschikt over voldoende energie, de batterij kan ook leeg raken door een hoog energieverbruik. Het is dus zaak je energiebronnen regelmatig op te laden, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. We gaan aan de slag met verschillende methodes die je hierbij kunnen ondersteunen. Inhoud: inleiding over energie, ademhalingsoefeningen, mindset, beweging (energizers), concrete tips voor je werkdag.

2. Workshop ‘Mindfulness’
We kunnen onszelf trainen meer aanwezig te zijn bij de ervaringen in het moment en aandacht te hebben voor wat er nu is. Dit vermindert piekeren en stress, zorgt een gevoel van rust en balans en verbetert de concentratie. Tijdens deze workshop zullen we kennismaken met een aantal stress-reductietechnieken uit de mindfulness. Inhoud: inleiding over mindfulness, ademhalingsmeditatie, mindful bewegen, bodyscan, concrete tips voor je werkdag.

3. Workshop ‘Balans’
Deze workshop helpt je om inzicht te krijgen in hoe je je tijd besteedt. Daarnaast maak je kennis met een aantal technieken die zorgen voor meer rust en herstel gedurende je werkdag. In je drukke leven is het soms moeilijk om balans te houden. Toch is het belangrijk dat je het evenwicht in je leven vindt en vasthoudt. Wanneer je langere tijd uit balans bent, lijkt alles moeilijker te gaan, je verliest overzicht en je gaat situaties negatiever beoordelen. Het is dan zaak om je stresssysteem tot rust te brengen, zodat je weer overzicht krijgt, kunt focussen en de balans in je leven kunt herstellen. Inhoud: inleiding over balans, inzicht krijgen in je eigen werk/privébalans, stressreductietechnieken, concrete tips en oefeningen voor je werkdag.

4. Workshop: ‘Positieve mindset’
Tijdens deze workshop ontvang je zes concrete oefeningen en tips om je gedrag positief te beïnvloeden. Deze oefeningen kan je toevoegen aan je ochtendritueel. Het aanleren van nieuwe, gezonde gewoontes, heeft een positief effect op je gedrag en mindset. De zes oefeningen vormen samen staan bekend als life-savers. Inhoud: inleiding ochtendrituelen, stilte-oefening, affirmatie-oefening, visualisatie-oefening, beweging, leesoefening, schrijfoefening, concrete tips en oefeningen voor je werkdag.

5. Workshop: ‘Ademhalingstechnieken’
Met behulp van ademhalingsoefeningen breng je de ademfrequentie naar beneden, zakt je hartslag en zal je concentratievermogen sterker worden. Wetenschappelijke studies tonen aan dat ademhalingsoefeningen zeer effectief zijn, het kan helpen bij stress, angst en slaapproblemen. Inhoud: inleiding over ademhaling, ademfrequentie, ademhalingsoefeningen, concrete tips en oefeningen voor je werkdag.

6. Workshop: ‘Yoga’
Tijdens deze workshop bewegen we op het ritme van de ademhaling. Er is aandacht voor inspanning, ontspanning, kracht, flexibiliteit en balans. Uit recent onderzoek blijkt dat het beoefenen van yoga op het werk positieve effecten heeft op de fysieke en mentale gezondheid. Iedereen, ongeacht leeftijd of flexibiliteit, kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. Inhoud: introductie yoga, uitleg ademhaling in combinatie met beweging, diverse yogahoudingen, concrete tips en oefeningen voor je werkdag.

Mogelijkheden

  • Duur per workshop circa 60 tot 90 minuten
  • Workshops worden live op de bedrijfslocatie aangeboden
  • Workshops kunnen onderdeel uitmaken van een teamsessie of teamdag
  • Nadat de behoefte in kaart is gebracht, wordt er een maatwerk pakket aangeboden

Meer informatie
Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek, neem vrijblijvend contact op.

Bedankt voor de heerlijke les gister. Ik voel vandaag weer spieren in m’n bovenlichaam die ik al lang niet gevoeld heb! Bijzonder ook vond ik de geurende minimassage aan het eind. Zorgde ervoor dat ik me even speciaal voelde, een heerlijke geur die me ontspande. Echt een bijzondere afsluiter die in zo’n intieme kleine groep mogelijk is. Heel fijn!

Marije

Wat een ontzettende lekkere les. De oefeningen waren heel fijn, voel echt verschil en voel me nu nog lekkerder. Dank je wel.

Sacha

Heb van jou en de yoga genoten vanmorgen. En eens, laten we blijven leren van de ander. Tot volgende week!

Ditte

Wil je meer weten?