De workshops stimuleren om gezond, energiek en productief te blijven en bieden praktische tips om een goede balans te vinden tussen werk en welzijn.

Deelnemers krijgen meer inzicht in hoe ze een vitaal leven kunnen leiden, ontvangen praktische tips om een goede balans te vinden tussen werk en welzijn en het aanleren van nieuwe dagelijkse gewoontes. Er worden workshops aangeboden met verschillende thema’s:

1. Workshop ‘Manage je Energie’
Als je energie in overvloed hebt, ben je fit genoeg om te leven zoals je wilt. Een volle batterij betekent dat je beschikt over voldoende energie, de batterij kan ook leeg raken door een hoog energieverbruik. Het is dus zaak je energiebronnen regelmatig op te laden, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. We gaan aan de slag met verschillende methodes die je hierbij kunnen ondersteunen. Inhoud: inleiding over energie, ademhalingsoefeningen, mindset, beweging (energizers), concrete tips voor je werkdag.

2. Workshop ‘Maak kennis met Mindfulness’
Tijdens deze workshop zullen we kennismaken met een aantal stress-reductietechnieken uit de mindfulness. We kunnen onszelf trainen meer aanwezig te zijn bij de ervaringen in het moment en aandacht te hebben voor wat er nu is. Dit vermindert piekeren en stress, zorgt een gevoel van rust en balans en verbetert de concentratie. Inhoud: inleiding over mindfulness, ademhalingsmeditatie, mindful bewegen, bodyscan, concrete tips voor je werkdag.

3. Workshop ‘Werk- privébalans’
Deze workshop helpt je om inzicht te krijgen in hoe jij je tijd besteedt. Daarnaast maak je kennis met een aantal technieken die zorgen voor meer rust en herstel gedurende je werkdag. In je drukke leven is het soms moeilijk om balans te houden. Wanneer je langere tijd uit balans bent, is het zaak om je stresssysteem tot rust te brengen, zodat je weer overzicht krijgt, kunt focussen en de balans in je leven kunt herstellen. Inhoud: inleiding over balans, inzicht krijgen in je eigen werk/privébalans, stressreductietechnieken, concrete tips en oefeningen voor je werkdag.

4. Workshop: ‘Positieve mindset’
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met zes concrete oefeningen en tips om gedrag positief te beïnvloeden. Deze oefeningen kan je toevoegen aan je ochtendritueel. De zes oefeningen vormen samen staan bekend als life-savers. Het aanleren van nieuwe, gezonde gewoontes, heeft een positief effect op je gedrag en mindset. Inhoud: inleiding ochtendrituelen, stilte-oefening, affirmatie-oefening, visualisatie-oefening, beweging, leesoefening, schrijfoefening, concrete tips en oefeningen voor je werkdag.

5. Workshop: ‘Ademhalingstechnieken’
Met behulp van ademhalingsoefeningen breng je de ademfrequentie naar beneden, zakt je hartslag en zal je concentratievermogen sterker worden. Wetenschappelijke studies tonen aan dat ademhalingsoefeningen zeer effectief zijn, het kan helpen bij stress, angst en slaapproblemen. Inhoud: inleiding over ademhaling, ademfrequentie, ademhalingsoefeningen, concrete tips en oefeningen voor je werkdag.

6. Workshop ‘Focus’
Focus kan zeer waardevol zijn, vooral in een tijd waarin afleidingen overal zijn. Deze workshop legt de theorie uit achter focus en zorgt voor praktische en direct toepasbare technieken. We gaan aan de slag met tien concrete tips voor meer focus gedurende je werkdag. Inhoud: wat is focus, het effect van afleiding en focus op de hersenen, afleidingen identificeren, technieken om focus te verbeteren, praktische oefeningen en gewoontevorming.

7. Workshop: ‘Maak kennis met Yoga’
Tijdens deze workshop bewegen we op het ritme van de ademhaling. Er is aandacht voor inspanning, ontspanning, kracht, flexibiliteit en balans. Uit recent onderzoek blijkt dat het beoefenen van yoga op het werk positieve effecten heeft op de fysieke en mentale gezondheid. Iedereen, ongeacht leeftijd of flexibiliteit, kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. Inhoud: introductie yoga, uitleg ademhaling in combinatie met beweging, diverse yogahoudingen, concrete tips en oefeningen voor je werkdag.

8. Workshop ‘Volg je hart’
Deze workshop richt zich op persoonlijke ontwikkeling, zelfontdekking en het maken van keuzes die in lijn zijn met je diepste wensen en waarden. Het kan deelnemers helpen om hun innerlijke passies te ontdekken en te leren hoe ze beslissingen kunnen nemen die in lijn zijn met hun ware zelf. Inhoud: verschil tussen hoofd (rationeel denken) en hart (intuïtie en emoties), het identificeren van kernwaarden, het onderzoeken van obstakels, oefeningen om je intuïtie te versterken, doelen stellen die in lijn zijn met je hart en het creëren van een stappenplan om deze doelen te bereiken. 

Voor alle workshops geldt:

  • Duur in overleg, circa 60 tot 120 minuten
  • Inclusief hand-outs, materialen en slides
  • Live op locatie, in het bedrijf of extern
  • Deze kunnen onderdeel uitmaken van een teamsessie/teamdag
  • Mogelijkheid voor vervolgworkshops of persoonlijke coaching

Meer informatie
Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek, neem vrijblijvend contact op. Nadat de behoefte in kaart is gebracht, wordt er een maatwerk pakket aangeboden.

Afgelopen lente heb ik vier workshops van Hartopener gevolgd. In een voor mij turbulente periode kwam het opleidingsaanbod van deze 2-uur durende workshops op het juiste moment voorbij. Door de tips en oefeningen van Saskia toe te passen, ben ik deze periode op een prettige manier doorgekomen. Mijn balans is terug en ik ga fijn de zomer in.

Muriel - Gemeente Haarlem

Saskia heeft bij ons domein AFL twee inspiratiesessies verzorgd in het kader van het welzijn van de medewerkers vergroten. Haar deskundige, open en enthousiaste houding hebben een positieve bijdrage geleverd aan deze sessies. Een aanrader voor wie zijn medewerkers wil begeleiden naar meer ‘werkgeluk’.

Masja - Hogeschool Inholland

Bedankt voor deze fijne start van teambuilding, de nuttige tips voor meer balans en connectie met jezelf om daarna productiever te zijn en de connectie met elkaar te kunnen maken.

Merel - ABN AMRO BANK

Wil je meer weten?