Hartopener biedt hart-gedreven vitaliteitsprogramma’s aan voor mensen werkzaam in het bedrijfsleven. Hierin komen de vier onderdelen van vitaliteit samen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Wist jij dat 36% van het werkgerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress? Hartopener speelt hierop in met vitaliteitsprogramma’s gericht op het verbeteren van fysieke, mentale, emotionele en spirituele vitaliteit. De thema’s zijn o.a. werk-privébalans, stressreductie en energiemanagement. Alle vitaliteitsprogramma’s zijn maatwerk en worden samengesteld op basis van de onderstaande programmaonderdelen:

1. Workshops Vitaliteit
De invloed van emoties op vitaliteit is enorm. Emoties als blijdschap, vreugde en enthousiasme versterken het vitaliteitsgevoel. Tijdens de Workshops staat de ontwikkeling van zelfbewustzijn en het creëren van persoonlijke motivatie centraal.

2. Mindfulness Trainingen
Iemand die mentaal vitaal is, is energieker, flexibeler, creatiever en gezonder. Mindfulness helpt mentaal vitaal te worden en te blijven. Deelnemers leren het trainen van de aandacht en nieuwe vaardigheden.

3. Bedrijfsyoga
Hartopener biedt al jaren met veel succes bedrijfsyoga, stoelyoga en ademsessies aan, voor mensen werkzaam in het bedrijfsleven. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je meer energie krijgt, je wordt productiever en kan beter met stress omgaan.

4. Vitaliteitscoaching
Tijdens de Coachingssessies gaan we aan de slag met een of meerdere aandachtsgebieden op het gebied van vitaliteit, om mensen te helpen met hun individuele vraagstukken. Voor het verminderen van (werk)stress en het vergroten van werkgeluk.

5. Teamdagen
Voor mensen is het van vitaal belang dat ze hun leven en werk als zinvol ervaren. Tijdens deze volledig verzorgde Teamdagen worden deelnemers uitgenodigd weer in hun eigen kracht te gaan staan, zodat ze beter om kunnen gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven en weer energie, focus, veerkracht en leiderschap kunnen gaan ervaren.

Voor wie
Hartopener heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van werknemers, managers en directieleden, zowel als 1 op 1 als in groepen. De aanpak is persoonlijk, praktisch en makkelijk toepasbaar in het dagelijks leven.

Resultaten
De programma’s vergroten het (zelf)bewustzijn en zorgen voor meer veerkracht. Deelnemers ontwikkelen vaardigheden die het dagelijks leven en werk lichter en overzichtelijker maken:

  • Bewust leven en werken verbetert de productiviteit;
  • Zorgt voor meer veerkracht, overzicht en werkplezier;
  • Energieke, gemotiveerde en veerkrachtige medewerkers;
  • Burn-out preventie en minder ziekteverzuim.

Prijzen
Alle programma’s zijn maatwerk, neem contact op voor meer informatie.

Opdrachtgevers
Vele medewerkers hebben de vitaliteitsprogramma’s van Hartopener met succes doorlopen, waaronder: Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlem, Raad van State, Hogeschool Inholland, Leerwerkloket, Simon Levelt, St. Antonius ZiekenhuisScatec ASA, AIMMS, Nedap, Pensioenfonds ABPNOVA college, ABN AMRO BANK*, ING BANK*, *via HC Health.

Referenties
Lees hier wat opdrachtgevers en deelnemers zeggen over de samenwerking met Hartopener.

Bedankt voor de heerlijke les gister. Ik voel vandaag weer spieren in m’n bovenlichaam die ik al lang niet gevoeld heb! Bijzonder ook vond ik de geurende minimassage aan het eind. Zorgde ervoor dat ik me even speciaal voelde, een heerlijke geur die me ontspande. Echt een bijzondere afsluiter die in zo’n intieme kleine groep mogelijk is. Heel fijn!

Marije

Heb van jou en de yoga genoten vanmorgen. En eens, laten we blijven leren van de ander. Tot volgende week!

Ditte

Ik gebruik de bewegingen/ideeën uit de stoelyoga sessies om als energizer in te zetten binnen mijn meetings met collega’s.”

Wil je meer weten?