Veel mensen zijn op zoek naar meer balans, tussen werk en privé, inspanning en ontspanning. Een van de stressreductietechnieken die hierbij kan helpen is het beoefenen van mindfulness.

Balans is een thema waar we allemaal wel eens mee worstelen. Hoe komt het dat we geen balans kunnen vinden? De voornaamste oorzaak: we staan altijd ‘aan’ en denken te veel na. Gedurende de werkdag kan het hebben van te veel gedachten stress opleveren.

Bij een gezond dagpatroon is er balans tussen sympathische (het gaspedaal van je lichaam) en parasympatische (het rempedaal van je lichaam) activiteiten, inspanning en stress worden dan afgewisseld met ontspanning en rust. Methoden waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze het parasympatisch zenuwstelsel activeren zijn o.a. ademhalingsoefeningen, mindfulness, yoga, massages en sporten. Het beoefenen van mindfulness kan helpen om meer aanwezig te zijn bij de ervaringen in het moment en aandacht te hebben voor wat er nu is. Hartopener speelt hierop in met het volgende aanbod:

1. Mindfulness sessies (15 tot 30 min)
Tijdens deze sessies leren deelnemers door middel van oefeningen de automatische piloot los te laten om zo meer aanwezig te zijn in het hier en nu. We maken gebruik van verschillende stressreductietechnieken, waaronder meditatie en bodyscan. Deelnemers ervaren meer rust en ruimte, ontspanning en nieuwe energie. Deze sessies kunnen zowel live op locatie als online aangeboden worden.

2. Mindful Wandelen (30 min)
Wandelen en mindfulness is de perfecte combinatie. We maken een wandeling met verschillende aandachtsoefeningen, denk aan het gebruik van de ademhaling, de zintuigen en het fysieke lichaam. Deelnemers ervaren meer ontspanning, plezier en focus. Deze wandeling kan live op locatie, in de buurt van het kantoor maar kan ook online via MS Teams/Zoom, waarbij we ieder op onze eigen plek wandelen.

3. Workshop ‘In balans blijven’ (60 tot 90 min)
We kunnen onszelf trainen meer aanwezig te zijn bij de ervaringen in het moment en aandacht te hebben voor wat er nu is. Dit vermindert piekeren en stress, zorgt een gevoel van rust en balans en verbetert de concentratie. Tijdens deze workshop zullen we kennismaken met een aantal stress-reductietechnieken uit de mindfulness. We wisselen de theorie af met concrete oefeningen. Kijk hier voor meer informatie.

4. Business Retreat ‘Balance’ (dag of dagdeel)
Hartopener verzorgt Vitale Business Retreats, mensen worden tijdens deze dagen uitgenodigd weer in hun eigen kracht te gaan staan, zodat ze beter om kunnen gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven. Inspirerende dagen, met keuze uit verschillende thema’s, waaronder het thema balans. Tijdens de ‘Retreat Balance’ maken deelnemers kennis met een aantal stress-reductietechnieken uit de mindfulness. Kijk hier voor meer informatie.

5. Training Mindfulnessatwork (8 x 2,5 uur)
Hartopener biedt deze 8-weekse training mindfulness aan voor mensen werkzaam in het bedrijfsleven. Er wordt stilgestaan bij het doorbreken van oude patronen en het aanleren van nieuwe vaardigheden. In acht sessies leren deelnemers het trainen van de aandacht. Er worden oefeningen gedaan en men krijgt huiswerk mee naar huis voor de volgende bijeenkomst. Kijk hier voor meer informatie.

Mogelijkheden

  • Bovengenoemde activiteiten kunnen zowel voor-, tijdens-  en na werktijd aangeboden worden
  • Aanbod kan zowel online als live op locatie
  • Duur per sessie is in overleg
  • Aantal deelnemers per sessie is in overleg
  • Nadat de behoefte in kaart is gebracht, wordt er een maatwerk pakket aangeboden

Meer informatie
Download hier de pfd met het aanbod Bedrijfsyoga van Hartopener.
Hartopener verzorgt tevens Workshops en Business Retreats.
Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek, neem vrijblijvend contact op.

Free Content

Opdrachtgevers
Hogeschool InhollandGemeente HaarlemSimon LeveltSt. Antonius ZiekenhuisScatec ASANedap, Pensioenfonds ABPNOVA collegeABN AMRO BANK*ING BANK*UWV*KLM**klanten via HCHealth.