Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Zwemmen tussen deze prachtige bloemen, voelt als een droom. Het gevoel van vrijheid en schoonheid, een met moeder natuur. De roze lotus staat voor menselijke groei en het contact met de ziel. De roze bloem symboliseert specifiek de weg vanuit een onbewust leven (de donkere moerasgebieden) over een eigen levenspad (de stengel) naar verlichting (de bloeiende bloem). Juist door af en een toe even uit de dagelijkse hectiek te stappen, de natuur op te zoeken en af te stemmen op jezelf kan je contact maken met je eigen ziel. Dat is een hele mooie reis naar binnen…

“Vanuit de duisternis ontpopt zich een pure bloem, onaangetast door de duisternis waaruit zij haar weg naar het licht heeft gevonden. Zij leeft in het licht met haar wortels in het duister. Dit staat symbool voor menselijke verlichting waarbij de duisternis staat voor het verleden. Dat de wortels altijd in het duister blijven, geeft aan dat je verleden er altijd zal zijn, maar het contrast met de puurheid van de bloem boven het water geeft aan dat je ondanks (of wellicht juist door) je verleden verlichting kunt vinden en je kunt verbinden met het universum. 

Zodra de lotusbloem boven water komt verenigd zich het ook met de vier elementen. Waar het al verbonden was met de aarde en het water, staat het na het ontpoppen ook in verbinding met de lucht en het vuur (de zon). Zo ontstaat er een ultieme verbinding, eenheid en balans met de natuur…”

Bron: Happywithyoga