De overgang naar de wintertijd, de kortere dagen en weinig zonlicht kunnen invloed hebben op je energie. Als ik merk dat mijn energie afneemt gebruik ik onder andere de kracht van affirmaties om ervoor te zorgen dat mijn energie op niveau blijft/toeneemt.

Energie is de kracht die al het leven mogelijk maakt, levenskracht dus. Energie heeft dus niet alleen te maken met de fysieke functie van iets doen, maar ook met niet-fysieke dingen zoals geestkracht en veerkracht. Als je energie in overvloed hebt dan verlopen alle fysieke en niet-fysieke activiteiten optimaal. Dan ben je fit genoeg om te leven zoals je wilt. Merk jij dat je wel wat energie kan gebruiken? Probeer dan bewust de juiste gedachten uit te zenden.

Per dag gaan er zo’n 50.000 gedachten door je hoofd. Sommige bewust en de meeste onbewust. Onderzoeken tonen aan dat 80 procent van deze gedachten negatief is. Alles wat je denkt of tegen jezelf zegt wordt door je systeem meteen als waar aangenomen. Je systeem ziet dit als een ‘opdracht’ en probeert dit zo snel mogelijk te realiseren. Je trekt dus aan waarop je je richt. Door regelmatig en heel bewust de juiste gedachten uit te zenden, creëer je een positieve spiraal waarmee je situaties, gewoontes, gedrag, overtuigingen en eigenlijk je hele leven ten goede kunt veranderen.

Affirmaties zijn hiervoor heel geschikt. Een affirmatie is een verklaring van iets wat absoluut waar is. Door affirmaties en het bewust uitzenden van de juiste gedachten ben je gericht op wat je wel wilt. Je geeft hiermee je systeem de opdracht om die koers te varen. Deze kun je gebruiken als je een steuntje in de rug nodig hebt. De beste affirmaties zijn korte, krachtige zinnen die een gewenste situatie beschrijven zoals: ik bruis van energie, ik trek succes aan, ieder dag ben ik gezonder…

Om affirmaties goed te laten werken moet de intentie ervan vaak worden herhaald, het liefst met aandacht en overtuiging. Stel je neemt “ik bruis van energie”. Schrijf deze zin op een briefje, lees de woorden en spreek ze een aantal keren hardop uit totdat het lekker aanvoelt. Sluit dan je ogen en stel je voor dat je jezelf als het ware ziet bruisen van energie. Kijk hoe dit voelt en merk wat het met je doet (maak er als het ware een plaatje van in je hoofd). Doe je ogen weer open en zeg nog een paar keer hardop “ik bruis van energie”.

Herhaal dit zo maak mogelijk. In je hoofd, hardop, zingend, hard, zacht, als je voor het stoplicht staat, tanden poets of staat te koken. Kortom elke keer als je er even aan denkt. En vooral als je jezelf betrapt op negatieve gedachten of als je niet zo lekker in je vel zit. Hang de briefjes door je huis, op je werkplek, koelkast, als geheugensteuntjes. Zodat je deze de hele dag onbewust en bewust ziet. Het systeem heeft zich bewezen en vele succesvolle atleten, zakenlui, artiesten gingen je al voor. Kortom probeer het gewoon en ervaar wat het met je doet!

Deze en andere tips geef ik graag mee tijdens mijn (online) lessen, workshops en retreats.
Nieuwsgierig? Neem contact op.

Your imagination is your preview of life’s comming attractions -Albert Einstein

Bron: Boek ‘blijvend meer energie’ – Jeanine Hofs

Wil je meer weten?