Dat lopen gezond is weten we ondertussen (bijna) allemaal wel. Maar de manier waarop je loopt zorgt niet altijd voor het tot rust brengen van je oneindige gedachtenstroom. Vaak lopen we met een duidelijk doel voor ogen en soms lijkt het meer op rennen dan op wandelen. Merk jij dat je hoofd vol zit, dan is ‘mindful wandelen’ een goed alternatief.

Tijdens mindful wandelen, wandel je om te wandelen, aanwezig te zijn, te voelen, te luisteren en zien. Zonder doel of bestemming maar lopen omwille van het lopen. Je kan tijdens het lopen al je zintuigen inzetten en geeft je volledig over aan de ervaring. Hierbij wordt je je bewust van elke stap en voel je de wind, de zon, je voeten en je ademhaling.

Maar ook binnen, in huis of op kantoor, kan je van iedere keer dat je loopt, een mindful moment maken. Bijvoorbeeld voordat je een meeting in gaat of als je een kop koffie gaat halen. Dit zorgt naast ontspanning tevens voor het vergroten van je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op voor meer informatie. Deze sessies worden zowel live op locatie als online aangeboden. Tijdens een online sessie wandelen we allemaal buiten en begeleid ik de wandeling via MS Teams.

Wil je meer weten?