Dat lopen gezond is weten we ondertussen (bijna) allemaal wel. Maar de manier waarop je loopt zorgt niet altijd voor het tot rust brengen van je oneindige gedachtenstroom. Vaak lopen we met een duidelijk doel voor ogen en soms lijkt het meer op rennen dan op wandelen. Merk jij dat je hoofd vol zit, dan is ‘mindful wandelen’ een goed alternatief.

Tijdens mindful wandelen loop je weg uit het eeuwige zoeken, haasten en verlangen dat ons dagelijks leven beheerst. Je wandelt om te wandelen, aanwezig te zijn, te voelen, te luisteren en zien. Zonder doel of bestemming maar lopen omwille van het lopen. Je kan tijdens het lopen als je zintuigen inzetten. Je ruikt, proeft, voelt, luistert en geeft je volledig over aan de ervaring. Hierbij wordt je je bewust van elke stap en voel je de wind, de zon, je voeten en je ademhaling. Je stapt uit het denken in je eigen innerlijke stilte.

Van iedere keer dat je loopt, kan je een mindful moment maken. Bijvoorbeeld voordat je een meeting in gaat of als je een kop koffie gaat halen. Dit zorgt naast ontspanning tevens voor het vergroten van je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Wil jij mindful wandelen, tijdens je werkdag, samen met je team of collega’s? Neem dan contact op voor meer informatie.
Liever meedoen met een zintuiglijke (stilte) wandeling, midden in de natuur? Dan is deelname aan de one-day-season-retreats wellicht iets voor jou, wees welkom.

“Als we ons looppad kunnen veranderen in een meditatiepad, nemen onze voeten elke stap in volle aandacht…” Thich Nhat Hanh

Bron: Mindfulness voor een gelukkig leven, boek Thich Nhat Hanh.

Wil je meer weten?